Tips om je huis te isoleren

Blog

Waarom je huis isoleren?

Er zijn een paar redenen waarom het goed is om je huis te isoleren. De belangrijkste is waarschijnlijk wel dat het maandelijks veel meer kost als je huis niet goed geïsoleerd is. Dit is vooral te merken in de koude maanden. Daarnaast is er ook een kans dat je het kouder hebt dan hoeft. Door je huis goed te isoleren, heb je hier geen last van. Gelukkig kun je dit zelf doen!

Tips

  1. Plaats tochtstrippen

Er komt enorm veel koud tussen de randen van de voordeur en kozijnen door. Ga maar eens met je vingers langs deze randen op een koude dag. Voel je wind en kou? Plaats dan een tochtstip. Deze kun je makkelijk bij de bouwmarkt kopen en zijn niet ingewikkeld om te plaatsen.

  1. Haal frisse lucht binnen

Het klinkt misschien raar, maar door je huis goed te ventileren zorg je er juist voor dat je huis sneller wordt. Zet de ventilatieroosters open en zorg ervoor dat er elke dag frisse lucht binnenkomt. Buitenlucht is droger dan binnenlucht en dat is veel makkelijker om te verwarmen.

  1. Radiatorfolie bevestigen aan de verwarming

Een goede tip om kou tegen te houden, is door radiatorfolie te plaatsen achter de radiator. Deze speciale folie is reflecterend en als je deze achter de radiatoren plaatst, wordt de warmte via de folie teruggekaatst naar de ruimte. Zet verder ook geen bank, stoel of gordijnen voor de radiator. Dit kan ook veel warmte tegenhouden.

  1. Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen ideaal voor privacy, maar ook voor extra isolatie in je woning. Stilstaande lucht dat tussen het raam en de gordijnen zit houdt veel warmte vast. Doe de gordijnen echter wel wijd open wanneer de zon schijnt. Op die manier maak je goed gebruik van de gratis warmte die de zon biedt.

  1. Ban de bijkeuken of garage

Er gaat meer wind ongemerkt je woning binnen via de bijkeuken of garage dan je denkt. Daarom is het een handig idee op je garage of bijkeuken te isoleren. Tochtstripen om de kozijnen en tochtborstels onder de deur bespaart je al veel kou dat naar binnenkomt.

Menu