Geef prioriteit aan het installeren van zonnepanelen en terugverdientijd

Zonnepanelen zijn een bijzonder stukje techniek en het ontwikkelen, produceren en faciliteren van zonnepanelen kost geld. Maar wie zegt dat je dat hele bedrag meteen op tafel moet leggen? Zonnepanelen laten plaatsen in Coevorden was nog nooit zo eenvoudig. Sterker nog, het is mogelijk om zonnepanelen op je dak te laten installeren zonder veel geld te investeren. Je kunt zonnepanelen huren voor een vast en voordelig bedrag per maand. In dit bedrag zijn alle kosten inbegrepen. Het installeren, onderhouden, monitoren en eventueel repareren van de zonnepanelen kost je dus niets extra’s. Je kunt ervoor kiezen om maandelijks zonnepanelen te kopen en te betalen. Je zit dus niet vast aan een vaste huurperiode.

Meer dan alleen sparen

Met zonnepanelen op je dak bespaar je flink op je energiekosten. Klanten krijgen gemiddeld zo’n € 130 per jaar terug van hun energiebedrijf. Daar zijn de jaarlijkse huurkosten al van afgetrokken. Maar geld is niet de enige reden om voor zonnepanelen te kiezen. Doordat je zonnepanelen op je dak plaatst, neemt de vraag naar de meer traditionele vormen van energievoorziening af. Zo draag je direct bij aan een betere toekomst en laat je de wereld net iets beter achter dan hij was.

Welke betalingsoptie is het beste?

Er zijn verschillende manieren om te kijken naar de betaalmogelijkheden voor het kopen of huren van duurzame zonnepanelen. De grootste factor kan zijn hoe lang je van plan bent in het huis te blijven waar je zonnepanelen wilt installeren en hoeveel geld je beschikbaar hebt om in de zonnepanelen te investeren. Als je over geld beschikt, is het kopen van zonnepanelen uiteindelijk de verstandigste financiële beslissing. De gemiddelde tijd die nodig is om de investering volledig terug te verdienen dankzij energiebesparingen, ligt tussen de zeven en tien jaar. Je kunt ook profiteren van belastingverminderingen en vergoedingen als je eigenaar bent van het systeem. Aan de andere kant kun je misschien beginnen met het huren van zonnepanelen voor minder geld. Hoewel je niet in aanmerking komt voor belastingverminderingen of vergoedingen, is dit een aantrekkelijke manier om snel te beginnen met besparen op energierekeningen en het milieu te helpen, ook als je de zonnepanelen niet zelfstandig kunt financieren en beleggen.

Hun adviseurs maken na je aanvraag een professioneel installatieplan inclusief materiaaladvies. Je ontvangt het plan in een offerte met daarin meer informatie over wat de zonnepanelen gaan kosten en opleveren.

Menu